Goleada de Prezi

Ya  en su dia habíamos hablado de las limitaciones  y del mal uso frecuente del powert point. Aun así,  nos ha sorprendido el éxito de convocatoria en una actividad formativa sobre Prezi. Y eso que quisimos evitar a toda costa una guerra de presentaciones (Power Point versus Prezi). Anunciamos la actividad formativa de  forma bastante ecuánime y objetiva (programa); y no fue ajeno a esto la polémica que ya se libro a propósito de un pots de Jordi Adell. En cualquier caso la realidad ha sido que en menos de 12 horas (la primera vez  que nos pasa) se triplicaron las peticiones de asistencia en relación a las plazas  que ofertábamos (80). Pensando en ello, ¿estas podrían ser algunas de las razones de este éxito? Lo dejo a vuestro criterio

– ¿El formato breve y practico 100 x 100 de la sesión.

– ¿ El prestigio de la docente? (Estos son algunos de los materiales que esta trabajando  y aportara).

-¿La necesidad de disponer de herramientas complementarias al powert point¿

– ¿Por  moda ?

– ¿Qué ya tenemos en el  Departament de Justicia (y por extensión en las AAPP) un publico más maduro digitalmente que busca mas especialización?

-¿Porque es gratuito?

-¿Porque en verano tenemos mas tiempo y es una buena época para formarse?

En fin, quizás todas ellas contribuyan.

(Nota: tengo pendiente hacer una reflexión/comentario sobre la intervención de Luis Suarez y la mesa redonda posterior del X Seminari Compartim )

Podéis encontrar los  materiales y videos aquí y aquí)

14 comentarios

 1. És una moda, està clar: de moment no sabem quant de temps durarà l’èxit de Prezi, però tothom en parla. A més, em consta que hi ha un Prezi que va agradar a molta gent i que, precisament, vam presentar tu i jo: http://prezi.com/su_kviwjgknl/

  Però també està clar que qui ho explica, la Dolors, és una bona docent que, a més, tots coneixem. Per tant, èxit garantit d’inscripcions!

  Me gusta

 2. En mi caso, la decisión dependió de la docente al 100%. No creo que Prezi difiera mucho como concepto de PowerPoint, aunque me gusta el poder ver la presentación como esquema, pero para eso prefiero (en principio) los «Mapas mentales», en los que sí que veo una diferencia en la manera de abordar los conceptos.

  Pero impartiendo los cursos Dolors Reig y siendo ella tan «fan» del programa, tengo claro que en algo estoy equivocada, porque es difícil que no haya virtud donde ella la ve :-). A ver si hay suerte y tengo una plaza en el curso, porque sin duda aprenderé y compartiré lo que aprenda con cuanta más gente mejor.

  ¡Enhorabuena por el éxito organizativo!

  Me gusta

  • Yo tuve la suerte de poder aprender Prezi con ayuda (de ella y de Nuria Vives) y experimentado varios fines de semana.Ahora reservo Prezi para ocasiones, para el dia dia me va mejor la ppt. La creo mas versatil y todo terreno.
   Por cierto, me das otra idea (mapas mentales para septiembre). Gracias. En septiembre, por cierto te daré una sorpresa que te gustará (nada que ver con el tema CoPs). (Ahora toca descansar).

   Me gusta

 3. Absolutament d’acord amb la Francesca: si hi ha un motiu per insistir-hi (jo tampoc tinc clara la utilitat de Prezi) és que la Dolors està encantada i si ens transmet la seva passió per algun motiu deu ser!

  Me gusta

 4. Doncs en el meu cas, em vaig inscriure immediatament després de publicar-se l’oferta (ja estava al cas, atès que el dia abans se’ns havia comentat a la reunió d’e-moderadors que estava previst convocar-lo).

  Sobretot tinc interès per conèixer una eina que per a mi resulta novedosa i molt visual. Estic molt acostumada a fer docència i per això tinc hàbit d’utilitzar el ppt, però el cert és que s’ha de ser molt creatiu per crear materials que no siguin densos, pesats o que puguin interessar l’audiència i afavorir l’intercanvi i la interacció.

  M’interessa perquè l’espai en què es treballa és reduït i integrat, però en canvi permet fer ús de moltes eines diferents, en molts formats simultanis (vídeo, fotos, text…), de forma seqüenciada i al meu gust.

  M’interessa també per la ponent. Per dues coses bàsiques: pel seu coneixement aplicat i, encara més, per la passió que sap transmetre al respecte, que encara ho fa més engrescador.

  Així que espero haver estat ràpida en la meva inscripció i poder fer el curs!!!!

  Me gusta

 5. Hola, em el meu cas just coneixer la proposta formativa , durant la jornada del passat 29 de juny, vaig tenir clar que era una necessitat poder assirtir-hi. Diposar d’una nova eina per millorar les presentacions i facilitar l’enteniment del públic es un producte del que vull disposar. A més de les garanties que suposa la Dolors Reig com docent.

  Ansel

  Me gusta

 6. Doncs penso que hi ha una barreja dels diversos factors que apuntes en relació amb l’èxit de la convocatòria. Que la Dolors Reig la imparteixi, com heu comentat, és un d’aquests factors, ja que ella ens ha introduït a moltes persones del Compartim en l’ús d’eines que en un principi no veiem molt clar la utilitat que podien tenir.

  En segon lloc, la durada de la sessió és molt encertada: dues hores de taller pràctic i a continuar experimentant a casa.

  Amb tot, crec que és l’eina de moda, que s’ha de conèixer, però calibrar-ne bé els usos. Penso que no és per a res la substitució natural del PowerPoint.

  I una altra cosa, la gratuïtat de la sessió. Que el CEJFE ofereixi tant en aquest taller com en els diversos seminaris Compartim aquesta formació especialitzada, és una cosa que cal agrair públicament. De vegades ens oblidem d’aquestes coses.

  Me gusta

 7. A m’agraden molt les presentacions dinàmiques i atractives… m’ho paso molt bé. I vull que les persones a qui de vegades haig de transmetre idees també disfrutin. I el que sigui gratuït es una oportunitat i un privilegi gaudir d’aquesta oportunitat. I amb Dolors l’aprenentatge està garantit! 🙂
  Per cert, que l’altra dia a Twitter en català comentaven que una tal dreig era una campiona … i de seguida el locutor va dir Dolors Reig!

  Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s